4 vasario, 2018

Komandos formavimo žaidimai 2: žaiskite savo biure!

Gruodžio mėnesį pasiūlėme šventinių komandos formavimo žaidimų idėjų, o šį kartą norime pasidalinti kiek kitokiu jų tipu. Kadangi žiema dar nesibaigė, nosies iš šilto kabineto kišti nesinori, kodėl nesužaidus keletos žaidimų biure? Dalinamės mums patraukliausiais, kurie nereikalaus didelio pasiruošimo, sudomins pačius išrankiausius ir praskaidrins kasdienybę visai komandai.

Žaidimas Nr. 1: Pesimistas – optimistas

Trukmė: 5-6 minutės

Dalyvių skaičius: 2 ir daugiau žmonių

Įrankiai: Nėra

Taisyklės: Dalyvis A pasidalina savo bet kokia neigiama patirtimi ar situacija su Dalyviu B. Situacija nebūtinai turi būti susijusi su darbu, tai gali būti įvykis iš asmeninio gyvenimo, bet svarbiausia, kad istorija būtų tikra. Po to Dalyvis A turi perpasakoti istoriją, tik jau ne iš neigiamos pusės, bet iš teigiamos, o Dalyvis B jam padeda atrasti teigiamų įžvalgų. Po to dalyviai apsikeičia savo rolėmis.

Tikslas: Dalyviai išmoksta, kaip neigiamą situaciją perdaryti į kuo teigiamesnę, beigi kartu atranda skirtingų patirčių. Svarbu pridurti, kad taip formuojamas šiltas asmeninis ryšys ir pasitikėjimas tarp kolegų, jie išmoksta vienas kitą palaikyti neigiamose situacijose.

Žaidimas Nr. 2: Iššūkių medžioklė

Trukmė: < 1 val.

Dalyvių skaičius: Dvi arba daugiau mažų grupelių

Įrankiai: Rašiklis, popieriaus lapas

Taisyklės: Padalinkite kolegas į keletą mažų grupelių (iki 5 žmonių). Sukurkite išradingų ir smagių užduočių kiekvienai grupei, pvz. pasidaryti asmenukę su administratore, sukurti komandos ketureilį ir pan. Padalinkite jas komandoms ir nurodykite laiką, iki kada jie privalo jas atlikti. Tie, kurie įvykdo daugiausia užduočių ir yra greičiausi, laimi žaidimą! P. S. Užduotis gali persikelti ir už biuro ribų.

Tikslas: Puiki patirtis, suburianti į komandas kolegas, kurie galbūt tik minimaliai (arba išvis ne) bendravo vienas su kitu (pvz. jie yra iš kitų skyrių).

Žaidimas Nr. 3: Kiaušinio išsaugojimo misija

Trukmė: 1-2 val.

Dalyvių skaičius: Dvi arba daugiau mažų grupelių

Įrankiai: Kiaušiniai, biuro reikmenys

Taisyklės: Padalinkite kolegas į 3-5 žmonių grupeles ir duokite jiems nevirtą kiaušinį. Į vieną krūvą supilkite visus biuro reikmenis. Komandos turi 15-30 minučių kiaušinio apsaugos / apsauginės pagalvėlės sukūrimui. Tam gali būti naudojami šie reikmenys: lipni juosta, pieštukai, šiaudeliai, plastikiniai indai, pakavimo medžiagos, laikraščiai, guminės juostos ir pan. Kai laikas baigiasi, komandos iš antro arba trečio aukšto turi mesti kiaušinį ir pamatyti, kurio apsauga / apsauginė pagalvėlė yra geriausia bei išgelbėjo kiaušinį nuo pražūties.

Tikslas: Tai yra klasikinis (ir šiek tiek netvarkos sukeliantis) komandos formavimo žaidimas. Naudojamas komandinis darbas ir problemos sprendimas sustiprina ryšius tarp kolegų. Kuo daugiau komandų dalyvauja, tuo smagiau! Taip pat turėkite daugiau kiaušinių, jei kas nors netyčia vieną kitą sudaužytų prieš tikrąjį jų daužymą.

Tikimės, kad išbandysite bent kelis iš šių žaidimų savo biure. O jei jie atsibos ir norėsite kažko naujo, visada kreipkitės į mus, mielai pasiūlysime naujų komandos formavimo sprendimų.

Kitos renginių naujienos

2 vasario, 2024
Orientacinės varžybos sodyboje

Orientacinės varžybos darbuotojams netilpus sodybose keliasi į didžiuosius miestus Vasara – įmonių vakarėlių ir komandų formavimo metas. Renginių organizavimo įmonės „OZI“ vadovas Saulius Gintautas įsitikinęs, jog niekas taip puikiai neįtraukia visų darbuotojų, kaip orientacinės varžybos. O juos „OZI“ organizuoja ne tik kaimo turizmo sodybose („Kodas „L.O.B.I.A.I“), bet ir visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Tai padeda išspręsti šiuo metu […]

PLAČIAU
2 vasario, 2024
Renginių organizavimas įmonėms

Nuo mėgstamos renginių organizavimo veiklos iki sėkmingo verslo įkūrimo Saulius Gintautas mėgstama veikla užsiimdavęs laisvalaikiais, kartą savo jėgas išbandė ir organizuojant renginį įmonei, siekiant suburti kiekvieną įmonės narį į komandines veiklas ir kitus užsiėmimus. „Puikiai pavykęs renginys tapo paskatinimas įkurti verslą, kadangi mačiau perspektyvą, jog galbūt yra ir daugiau įmonių, kam ši paslauga būtų naudinga“ […]

PLAČIAU
2 vasario, 2024
Komandos formavimas įmonėms

Originalūs komandos formavimo žaidimai formuojantys sėkmingą komandą Daugybę įspūdingų komandos formavimo renginių įgyvendinęs Saulius Gintautas jau 8-neri metai yra įkūręs sėkmingą renginių organizavimo įmonę „OZI“. Kartu su komandos nariais Saulius organizuoja įvarius komandos formavimo renginius ir kitus užsiėmimus tiek kelis šimtus ar net kelis tūkstančius darbuotojų turinčioms įmonėms. Begalinė aistra ir meilė darbui skatina nuolat […]

PLAČIAU
OZI EVENTS | Visos teisės saugomos, 2021 |
PRIVATUMO POLITIKA
cross